Motenytt Video

Chanel høst og vinter 2021

Chanel er kanskje de siste vi skulle tenkt ville kutte store catwalkvisninger. Men pandemialvoret har også nådd dette tradisjonsrike, franske motehuset som i dag styres av sjefdesigner Virginie Viard. Og da de skulle lansere sin FW21-kolleksjon på den franske moteuken falt valget på å gjøre en intim visning med kun modellene og et knippe håndplukkede kjendiser som publikum.

“Jeg ville gjøre noe varmt og intimt i tråd med de gammeldagse salongvisningen og tenkte på historiene som Karl Lagerfeld har fortalt meg om fra den gangen modellene måtte kle og sminke seg selv, sier Virgine Viard.

Videoen og promobildene er laget av Inez & Vinoodh, og viser kontrastene mellom volum, materialer og stilretninger som Viard er så forelsket i. Voluminøse kåper kombinert med bare legger stukket ned i chunky fuskepels-støvletter, buksedresser i lurex med perle-seler, dunjakker og bobledresser kombinert med høyhælte sandaler og sjokkrosa tweeddrakter med kameer, kjeder, sløyfer og massive halskjeder til delikate hvite crepe-de-chine-bluser.

Virigine Viard ønsket også å hylle den britiske modellen og Chanel-vennen Stella Tennant, som døde like før jul i fjor. Bildet under viser Tennant sammen med Pharrell under Métiers d’Arts- visningen på Ritz i Paris i 2016.

Foto: Styletalkmagazine

Stella Tennant, som var en sterk ambassadør for Chanelhuset i mange år, hadde sin helt unike måte å sette sammen antrekkene på. De flate ballerinaskoene med paljetter og strassdekkede cocktailvesker drapert som halskjeder, sorte herreskjorter med hvite snipper og mansjetter båret under marineblå lurexdresser og tweedkilter over strikkede jumpsuits er alt sammen stylingelementer i Stella tennants ånd.

Alle catwalkfotos: Chanel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: