Motenytt Video

Velkommen inn i Charles de Vilmorins surrealistiske univers

Mens andre satt hjemme og deppet over lockdown og portforbud brukte den 24 år gamle franske designeren Charles de Vilmorin koronaåret 2020 på å designe sin første kleskolleksjon. Resultatet er en ekspolosiv og fargesterk serie med plagg som gjør hommage til moderne kunst, grafitti, street art og actionfylte tegneserier.

Stilen er sprudlende leken og glad, rå og surrealistisk. Plaggene og ikke minst den ville stylingen er som hentet fra “Alice in Wonderland” på syre. Charles de Vilmorin er utdannet ved  École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne og har jobbet for Alber Elbaz hos Lanvin.  I følge et intervju med Galerie Joseph i Paris er han inspirert av de nære ting: “Venner og familie inspirerer meg. Og film og musikk – da kan jeg glemme alt og bare flyte med.»

De voluminøse silhuettene og ikke minst vatteringene og flørten med kabuki-kostymer er ikke ulikt sceneantrekkene som Kansai Yamaoto designet for glamrockens gudfar David Bowie på 1970-tallet.

Charles de Vilmorin ble oppdaget på Instagram i fjor for sin friske tilnærming til klesdesign, og feeden hans har alle ingredienser som skal til for å skape oppmerksomhet.

Ved ved første øyekast framstår klærne nærmest som frittsående kunstverk, skulpturer som peker nese av alt som er forsiktig og konservativt smakfullt. De bryter likevel ikke med designfagets prinsipper om  form og funksjon. For ser vi forbi skrikende farger og mønster-krasj er mange av plaggene både funksjonelle og fornuftige for den som tåler et visuelt trøkk.

Hele kolleksjonens visuelle rytme nærmest blinker som neon og flakkende fragmenter av googlet informasjon og gjør den relevant. Selv synes han at mote er mest vellykket når den reflekterer sin samtid, og at eleganse er synonymt med sterk personlighet. Charles de Vilmorins klær kan du shoppe her i designerens egen nettbutikk.

Husker du denne? Mote inspirert av moderne kunst 

Med den nye kolleksjonen har designeren laget en video som hyller den politiske og feministiske 60-tallskunstneren Niki de Saint Phalle. Hun var blant annet kjent for å gjemme ballonger med maling i sine kunstverk med oppmuntring til publikum å skyte på dem. Charles de Vilmorin sier selv: «Det er ment å være kreativt, ikke destruktivt.»

Alle bilder med tillatelse fra Charles de Vilmorin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: