Entrepeneurs Fashion Style

Aldri mer bad hair days – her er Turban Love

TurbanLoveDe vakre hodeplaggene som kan bestilles over nettet er håndsydd av Hege Eldholm (bildet over) – gründeren bak merket Turban Love. For tvillingmammaen fra Sandnes er Turban Love baby nummer tre.

«Jeg har alltid likt å være kreativ, har drevet med håndarbeid, pusset opp gamle møbler, og slukt alt jeg kunne komme over av blader om mote og stil. Og da jeg ble mor til tvillinger for noen år siden begynte jeg å sy turbaner,» sier Hege Eldholm.

TurbanLove_BlackandBeigeVelvetEtter at hun begynte å legge ut bilder på Instagram har folk tatt kontakt og lagt inn bestillinger.

«Responsen har vært veldig god, og det er spesielt hjertevarmende å høre fra folk som har mistet håret på grunn av sykdom og som sier turbanen har gitt dem noe av selvtilliten tilbake. Å kunne bidra til den typen inkluderende design er meningsfylt, og ligger mitt hjerte ekstra nært» sier Hege Eldholm.

TurbanLoveMulticolor2I India og enkelte land i Afrika og Midt-Østen har turbanen en lang historie som kulturelt og religiøst hodeplagg. Den ble brakt til Europa gjennom handelstrafikken på 1700-tallet og adoptert av vestens kunstere, designere og påvirkere – som hollywoodlegendene Lana Turner, Gloria Swanson og Greta Garbo på trettitallet, jetsetterne Barbara Steisand og Bianca Jagger på syttitallet og senest Jennifer Lopez og Sarah Jessica Parker på 00-tallet. I 2018 skapte Gucci nettstorm da modellene bar turbaner og andre religiøse hodeplagg på catwalken. Ugreit, ropte enkelte, som hevdet motehuset bedrev kulturell appropriasjon. En vanskelig debatt, med tanke på hvordan de aller fleste av oss bruker alt fra kors og rosenkransliknende smykker til kimons, skaut og dreadlocks som personlige statements og stilskapende elementer.

TurbanLoveSilverglitter2Helt udiskutablet derimot, er det at en turban kan dekke over dårlige hårdager og gjøre et anonymt hverdagsantrekk mer interessant. For de som av ulike årsaker lider av hårtap kan den også være et kjærkomment alternativ til å gå barhodet. Hege Eldholm så tidlig potensialet da hun bestemte seg for å starte Turban Love.

TurbanLoveBlackVelvet copy«Jeg oppdaget at turbanen var i ferd med å gjenerobre sin plass i motebildet og tenkte at det ville være en fantastisk mulighet til å starte en liten designbedrift. I den grad det er mulig går jeg inn for å produsere turbaner av kortreiste, bærekraftige materialer» forteller hun. Planen er en egen nettbutikk,  men fram til da kan man bestille via  Facebooksiden. Og hun sender over hele landet.

TurbanLoveBeigeVelvetBackDen driftige designeren kombinerer bedriften med å jobbe som flyvertinne for Norwegian. Intervjuet med Styletalk skjedde samme dag som hun fikk nyheten om at hun var en av de heldige som får beholde jobben sin i Norwegian etter koronautbruddet.

«Jeg er supertakknemlig, for jeg elsker jobben min. Jeg har jobbet i Norwegian i 17 år og hjertet mitt slår ekstra nå når vi opplever at så mange heier på oss gjennom krisen» sier Hege Eldholm.

Alle foto: Anita Hamremoen
Solbriller fra: @selandoptikksandnes

For our english readers:

Turban Love means no more bad hair days

TurbanLove_BlackandBeigeVelvet3bThese gorgeous, custom designed turbans is the brainchild of Hege Eldholm, and can be ordered online from her studio in Sandnes a small town on the west coast of Norway. Already mother of twin boys Hege Eldholm (pictured below) feels that Turban Love is like a baby number three.

TurbanLove«I have always loved arts and crafts, doing up vintage pieces of furniture, knitting and sewing. I’ve been addicted to style magazines and after I had the twins I started indulging in my hobbies again, and started designing turbans», says Hege Eldholm.

TurbanLove_BlackandBeigeVelvetHer launch pad’s been Instagram and since she started posting her first pictures online people have contacted her for a tailor-made turban.

«Yes, I cannot complain, I have had great response! Most heartwarming of all are the messages I get from women who have lost their hair due to illness. When they say the turban have given them part of their self-esteem back it feels meaningful and deeply touching – to be able to design something that inclusive is something close to my heart!» she tells Styletalkmagazine.

TurbanLoveMulticolor2In India, and some countries in Africa and the Middle east, turbans and headscarves have a long tradition as cultural and often religious symbols. In the west they have cycled in and out of fashion since the trade between Europe and India started in the 1700s – and the western take on it has always been as a fashionable item rather than anything deeper. Paul Poiret’s obsession with it in the 1920s was purely a fascination for what was then considered «exotic»  while Hollywood legends in the 30s 40s and 50s and stars and it-girls up until today have used the turban most like a fashion statement. In 2018 Gucci was slaughtered on the internet for putting white models on the runway in Sikh-style turbans and other religious head-wear and accused of cultural appropriation. A difficult debate, as most of us tend to wear anything from crucifixes to kimonos, headscarves/masks and even dreadlocks and tribal type tattoos to express our personal styles.

TurbanLoveSilverglitter2No matter what, a turban is a practical and inexpensive way to hide bad hair days and spice up a dull outfit. And a brilliant way to cover up when going bare is too much of an ordeal. For Hege Eldholm who always has her eye on fashion it was obvious:
«I noticed it was making a comeback in fashion and thought it a brilliant way to establish a small business on the side. Starting Turban Love and focusing on designing custom turbans combines the two things I really love: craft and style. I try to source for sustainable material and encourage local trades» she says and reveals that a net shop is in the making. Until then those interested in her work should check her Instagram and order from there.

TurbanLoveBlackVelvet copyHege Eldholm divides her time between Turban Love with working as an air hostess with Norwegian airline. And when we did this interview she had just gotten the message that she will keep her job,  in spite that the outbreak of the corona virus have stopped most of the air traffic worldwide.

TurbanLoveBeigeVelvetBack«I am so very grateful, because I love my job to pieces. I have worked there for 17 years! So, for all who’s expressed support for us during these hard times, I would love to take this opportunity to say a heartfelt: Thank you so very much!» says Hege Eldholm.

All photos: Anita Hamremoen
Eyewear: @selandoptikksandnes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: