Stil

Aldri mer bad hair days – her er Turban Love

TurbanLoveDe vakre hodeplaggene som kan bestilles over nettet er håndsydd av Hege Eldholm (bildet over) – gründeren bak merket Turban Love. For tvillingmammaen fra Sandnes er Turban Love baby nummer tre.

«Jeg har alltid likt å være kreativ, har drevet med håndarbeid, pusset opp gamle møbler, og slukt alt jeg kunne komme over av blader om mote og stil. Og da jeg ble mor til tvillinger for noen år siden begynte jeg å sy turbaner,» sier Hege Eldholm.

TurbanLove_BlackandBeigeVelvetEtter at hun begynte å legge ut bilder på Instagram har folk tatt kontakt og lagt inn bestillinger.

«Responsen har vært veldig god, og det er spesielt hjertevarmende å høre fra folk som har mistet håret på grunn av sykdom og som sier turbanen har gitt dem noe av selvtilliten tilbake. Å kunne bidra til den typen inkluderende design er meningsfylt, og ligger mitt hjerte ekstra nært» sier Hege Eldholm.

TurbanLoveMulticolor2I India og enkelte land i Afrika og Midt-Østen har turbanen en lang historie som kulturelt og religiøst hodeplagg. Den ble brakt til Europa gjennom handelstrafikken på 1700-tallet og adoptert av vestens kunstere, designere og påvirkere – som hollywoodlegendene Lana Turner, Gloria Swanson og Greta Garbo på trettitallet, jetsetterne Barbara Steisand og Bianca Jagger på syttitallet og senest Jennifer Lopez og Sarah Jessica Parker på 00-tallet. I 2018 skapte Gucci nettstorm da modellene bar turbaner og andre religiøse hodeplagg på catwalken. Ugreit, ropte enkelte, som hevdet motehuset bedrev kulturell appropriasjon. En vanskelig debatt, med tanke på hvordan de aller fleste av oss bruker alt fra kors og rosenkransliknende smykker til kimons, skaut og dreadlocks som personlige statements og stilskapende elementer.

TurbanLoveSilverglitter2Helt udiskutablet derimot, er det at en turban kan dekke over dårlige hårdager og gjøre et anonymt hverdagsantrekk mer interessant. For de som av ulike årsaker lider av hårtap kan den også være et kjærkomment alternativ til å gå barhodet. Hege Eldholm så tidlig potensialet da hun bestemte seg for å starte Turban Love.

TurbanLoveBlackVelvet copy«Jeg oppdaget at turbanen var i ferd med å gjenerobre sin plass i motebildet og tenkte at det ville være en fantastisk mulighet til å starte en liten designbedrift. I den grad det er mulig går jeg inn for å produsere turbaner av kortreiste, bærekraftige materialer» forteller hun. Planen er en egen nettbutikk,  men fram til da kan man bestille via  Facebooksiden. Og hun sender over hele landet.

TurbanLoveBeigeVelvetBackDen driftige designeren kombinerer bedriften med å jobbe som flyvertinne for Norwegian. Intervjuet med Styletalk skjedde samme dag som hun fikk nyheten om at hun var en av de heldige som får beholde jobben sin i Norwegian etter koronautbruddet.

«Jeg er supertakknemlig, for jeg elsker jobben min. Jeg har jobbet i Norwegian i 17 år og hjertet mitt slår ekstra nå når vi opplever at så mange heier på oss gjennom krisen» sier Hege Eldholm.

Alle foto: Anita Hamremoen
Solbriller fra: @selandoptikksandnes

1 comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: